Aftonbladet: Uppsminkade barn - de nya modeförebilderna?

http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/image/13425004/480/normal/37225772b83c1/tonarsstjarnor2.jpg
Unga stjärnor Modekampanjer med unga stjärnor som Hailee Steinfeld, 14, Dakota Fanning, 17, och Elle Fanning, 13, har blivit ämnen för debatt. Bilder: Ap

Uppsminkade barn - de
nya modeförebilderna?



Tioåringar med rödmålade plutmunnar och juvelprydda anklar. En 13-åring med knästrumpor och inte mycket mer. Det är modeindustrins senaste drag i kampen om köparna.

Och Tom Ford är inte den enda designern som valt att låta ett barn posera i ett vuxensammanhang. I juni släpptes kampanjen för Marc Jacobs senaste doft Oh, Lola!, där 17-åriga filmstjärnan Dakota Fanning iklädd en prickig småbarnsklänning syns hålla en gigantisk parfymflaska mellan benen. Kampanjen blev hårt kritiserad för att utmåla minderåriga Fanning som en modern Lolita, något designern själv kallade henne i tidningen Women's wear daily.


Dakota Fannings lillasyster, 13-åriga Elle Fanning, syntes samtidigt i tidningen Black book magazine där hon vuxet poserade i knästrumpor, body och kortkort. De svartvita bilderna diskuterades flitigt på grund av den sexuella posen och den vuxna stylingen.

.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT LÄSA HELA ARTIKELN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback